Szarvasgombás tojás

szarvasgomba_workshop

Különleges alapanyag látványos tálalásban, és még csak nem is túl bonyolult? Csinálj Te is szarvasgombás tojást!

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 db tojás
  • 1 ek tej
  • 1 ek olaj
  • csipet só
  • 3-5 g parmezán
  • kb 5 g szarvasgomba

Elkészítési idő: kb 10 perc

A két tojást a sóval, tejjel és olajjal hígra fel kell verni, és már mehet is az előmelegített serpenyőbe. (ha letapadós a serpenyő, érdemes előtte egy kis vajjal vékonyan kikenni)

Nem kell túl sokáig sütni, a teteje még lágy legyen; a tűzről levéve kell ráreszelni a parmezánt és utána a szarvasgombát, majd palacsintaszerűen feltekerni. És már mehet is a tányérra.

Díszíteni hajszálvékony szarvasgomba szeletekkel, és egy kis zsázsával szoktam, de ez már csak apró részletkérdés, rátok bízom!