ERDŐKERT Konyha – ha enni szeretnél nálam

Bár elvileg már jó ideje létezik, a gyakorlati megvalósítás néhány alkalomtól eltekintve még váratott magára. De most már itt van, fogadjátok szeretettel az ERDŐKERT falusi vendégasztal szolgáltatását, az ERDŐKERT Konyhát.

De először is, mi az a falusi vendégasztal?
A falusi vendégasztal szolgáltatás, amikor a kistermelő saját termékeit (szükség szerint kiegészítve más kistermelő termékeivel) felhasználva látja vendégül fogyasztóit.

A pontos jogszabályi definíció szerint a
“Falusi vendégasztal: falusias, tanyasias vagy vidéki környezetben a házi élelmiszerekhez és gasztronómiai hagyományokhoz kapcsolódó tevékenységek bemutatása, és az elkészített élelmiszerek felkínálása helyben fogyasztásra a gazdaság helyén;”
52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet
a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről

Szóval ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor ez egy lakásétterem vidéki környezetbe helyezve, és sok saját alapanyagot felhasználva. DE. Nincs nyitvatartás, nincs sok férőhely, nincs személyzet.

Hogy működik?
A falusi vendégasztalhoz előre be kell jelentkezni. Egyeztetni az időpontot, a létszámot, a menüsort.
Aztán ha már itt vagy, akkor élvezni a nyugalmat, a madárcsicsert és az ételeket.

Mit lehet enni?
Mivel én főleg gyűjtött gombákkal foglalkozok, ezért elsősorban az ezekből készült ételeket. Összeállítottam egy étlapot, aztán majd Ti eldöntitek, hogy abból mi az, ami maradjon, mi kerüljön majd még be a későbbiekben, vagy mi készüljön másképp. Szóval ez változatos lesz.

De fontos tudnod, hogy vannak alapanyagok (pl a szarvasgomba), amiket frissen használok, ezért sok olyan étel van, amik csak szezonálisan elérhetők.

A tartósított alapanyagok esetén pedig az elérhető készlet jelenti a korlátot, tehát ezek sem biztos, hogy mindig elérhetők.

Az ételek mellé az általam készített bodzaszörpből tudtok italt fogyasztani. Van bubis, meg nem bubis. Kóla nincs.

Mennyibe kerül?
Az ételek ára fel van tüntetve a weboldalon, de van egy minimum fogyasztási összeg, ez jelenleg 20.000,- Ft.
NEM FEJENKÉNT, ÉS NEM KELL EZÉRT MIND ENNI. Eszel, amennyi jól esik, a fennmaradó részt pedig levásárolhatod a termékeimből. Ha többen érkeztek, akkor lehet, hogy nem is lesz fennmaradó rész. Ettől még persze vásárolhattok a termékekből.

A termékek, amikből általában választani tudsz: szárított gomba, bodzaszörp, zölddió befőtt, zölddió lekvár. Szezonban előre egyeztetett módon friss szarvasgomba is kérhető.

Ha még maradt bármi kérdés, ami felmerült benned, vagy csak nagyon jönnél már enni, akkor hívj, vagy írj:

Tel: 06 20 951 7754

e-mail: gombaszakerto@gmail.com

És a weboldal: erdokertkonyha.com