Ha esetleg nem tudnád, hogy mihez kezdj a medvehagymával, itt egy gyorsan elkészíthető recept:
Hozzávalók két éhes felnőtt részére
– 1 csirkemell
– 2 dl tejszín
– 1 csomag (70 gramm) friss medvehagyma
– só
– fűszerek: bors, rozmaring, kakukkfű
– 1 ek zsír
– 1 ek liszt
– 0,5 dl víz
– 1,5 dl tejföl
Bár túl sok zsiradékot nem használok a főzéshez, mostanában kezdek rászokni a disznózsír használatára. Na persze nem a boltból valóra, ami úgy nyúlik, mint valami olvasztott műanyag, hanem amit a szomszédtól kaptunk disznóvágáskor. Ja igen, a két évvel ezelőtti disznóvágáskor. És még mindig jó.
Szóval a zsíron lesütöm az apróra kockázott csirkemellet (nem kell nagyon lepirítani), megsózom és hozzáadom a fűszereket, rádobom a felaprított medvehagymát, és az egészet nyakon öntöm a tejszínnel. Fedő alatt kis lángon főzöm tovább még 5 percig, addig a lisztet kikeverem a vízzel és a tejföllel, és ezt is hozzáadom. Még kb 2 perc főzés, és már lehet is tálalni.
Köretnek kukoricás rizst készítek, amit petrezselyem zölddel és korianderlevellél fűszerezek. Pár szelet bacont is lesütök mellé ha éppen rákívánok, bár a nőm szerint ez már egy kicsit túlzás. Azért persze jóízűen betolja ő is.