Az év korai szakában nem sok gombát élvezhetünk, talán ezért is annyira népszerűek a gombászok körében a kucsmagombák, melyek kora tavasszal jelennek meg erdeinkben, mezeinken. Igen, kucsmagombát nem csak a fák között érdemes keresgélni, mert a Pusztai kucsmagomba a füves rétek gombája. Sőt, kucsmagombák miatt érdemes körülnézni a lakókörnyezetünkben is, az utóbbi években az épített kertek fenyőmulcsán elég gyakran jelenik meg a Hegyes kucsmagomba.
Persze nem csak a korai megjelenése miatt népszerűek a kucsmagombák; sokan kedvelik egyedülálló aromáját is. Tartósitása is könnyű, gyorsan szárítható gomba. Amire egyedül figyelni kell, az a feltételes fogyaszthatósága. Ezek a gombák csak 20 perces hőkezelést (főzés) követően fogyaszthatók biztonsággal, ezt mindenképp be kell tartani.
Végezetül álljon itt az én kedvenc kucsmagombás receptem egyenesen Gordon Ramsay konyhájából:
ui.: és még egy recept LillaLulla Konyhájától: http://lillalulla.blog.hu/2018/04/08/medvehagymas_metelt_tejszines_kucsmagomba_raguval