Csokoládés szilvalekvár

Posted on Updated on

ERDŐKERT Csokoládés szilvalekvár

Be kel vallanom: csokoládé imádó vagyok. Amíg csak egyszerű lekvárok voltak a polcainkon, addig általában csokireszeléket, vagy kakaóport szórtam rájuk, de aztán jött a nőm zseniális ötletével, és megalkotta az első csokoládés lekvárját (erről az eseményről majd később, meggyszezonban értekezek). Így aztán a csokoládés gyümölcslekvárok állandó szereplői lettek a mindennapjainknak; palacsintához, rizskoch-hoz, kekszekhez, süteményekhez…
A csokoládéval való felturbózást pedig a szilvalekvár sem kerülhette el, bár ezt már én követtem el. Imádom a szilvát is, mint gyümölcsöt, és szerencsére elég sok rendelkezésre áll belőle. Nem, nem vásároljuk, saját fa, saját szedés. És nálunk ami nem aszalt szilvaként végzi, az elkerülve a legtöbb gyümölcs sorsát (um. pálinka) lekvárként tölti be szerepét a világegyetem felénk található csücskében.

Az ERDŐKERT Csokoládés szilvalekvár minimális cukor hozzáadásával készül, így hagyom érvényesülni a gyümölcs ízét. A csokoládé íze pedig ott lapul hátul, kellemesen megbújva a gyümölcs mögött. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért ha vagy olyan erős, hogy nem eszed meg egyszerre az egész üveggel, tedd hűtőbe.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s