Kökényzselé

Posted on Updated on

ERDŐKERT KökényzseléA kökény hazánkban sokfelé megtalálható, a rózsafélék családjába tartozó bokornövény. Termését késő ősszel szedjük, amikor már megcsípte a dér. A sötétkék, 1-2 cm átmérőjű, nyersen savanykásan fanyar ízű gyümölcséből készített lekvár nem csak ízletes, de betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő. Zsírcsökkentő hatású, fogyókúra esetén nélkülözhetetlen. Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk.
Az “ERDŐKERT Kökényzselé” minimális cukor hozzáadásával készül, így kiválóan alkalmas vadhúsok mellé mártásnak, de túróval, joghurttal, süteményekkel is egyedi ízélményt nyújt. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után hűtőben kell tárolni.

(forrás: http://terebess.hu/tiszaorveny/vadon/kokeny.html)

ERDŐKERT Kökényzselé

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s