Tejfölös gombapaprikás

Posted on Updated on

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes étel. Minél többféle gombából készítjük, annál ízletesebb lesz. De akkor is finom, ha csak egy- vagy kétféle gombából főzzük.

Hozzávalók
gomba (fejenként kb. 15-20 dkg friss gomba)
– vöröshagyma
– fokhagyma
– pirospaprika
– só
– bors
fűszerek (ízlés szerint)
– tejföl
– zsír vagy étolaj

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Akik szeretik a csípős, pikáns ételeket, azok tehetnek bele csípőset is, de ne túl sokat, hogy ne nyomja el a gomba ízeit. Miután elkevertük, tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és ízlés szerint egy kevés fokhagymával, sóval, borssal ízesítsük. Lassú tűzön hagyjuk a gombát is egy kicsit megdinsztelődni, majd adjuk hozzá a tejfölt, és azzal még egyszer hagyjuk felforrni.
Főtt tésztával, nokedlivel tálaljuk, de töltelékként használhatjuk tortillába is.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s